Mulberry x Paul Smith Introduced 10-Piece Antony Capsule Collection

Share this article

Mulberry และ Paul Smith สองแบรนด์แฟชั่นหรูสัญชาติอังกฤษร่วมกันตอกย้ำความเป็นบริทิชผ่านกระเป๋ารุ่นไอคอนนิก Antony
บทความ:
LuxuoTH

[ English ]

นับเป็นการร่วมมือกันครั้งแรกของ Mulberry และ Paul Smith สองแบรนด์แฟชั่นระดับตำนานของอังกฤษที่มาร่วมกันรังสรรค์แคปซูลคอลเลคชั่น โดยนำเสนอกระเป๋า 10 รุ่นสุดเอ็กซ์คลูซีฟ ซึ่งนับเป็นผลงานความร่วมมือที่หยิบยกเอาความเป็นเลิศในงานฝีมือช่างเครื่องหนังของแบรนด์กระเป๋าลักชัวรีอย่าง Mulberry มาผสานกับความคิดสร้างสรรค์ในงานออกแบบของ Paul Smith ที่มีลูกเล่นของสีสันและลวดลายสไตรป์อันเป็นเอกลักษณ์เฉพาะของแบรนด์ สื่อสะท้อนความเป็นหนึ่งเดียวกันของชุมชนนักสร้างสรรค์ ช่างฝีมือและความสง่างามในสไตล์อังกฤษได้อย่างลงตัว

Luxury product featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator
Luxury product featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

โดยเลือกกระเป๋ารุ่น Antony ที่เป็นหนึ่งในรุ่นโด่งดังตลอดกาลของ Mulberry ที่แรกเริ่มถูกออกแบบมาเพื่อเป็น everyday bag สำหรับผู้ชายที่มีดีไซน์โก้เก๋ของ Postman’s Lock ตัวล็อคฮาร์ดแวร์ที่โดดเด่นและใช้งานได้จริง ภายหลังได้รับความนิยมจนเป็นกลายเป็นยูนิเซ็กซ์คอลเลคชั่นที่ใครต่างก็ต้องการ โดย Antony ทั้งสามขนาดได้ถูกนำมาตีความใหม่ในสไตล์ของ Paul Smith และยังมีกระเป๋าที่ออกแบบเป็นพิเศษสำหรับคอลเลคชั่นนี้อีกสองขนาด ได้แก่ ไซส์มินิ Antony Clip และ กระเป๋าถือโท้ท Antony Tote ด้วยเช่นกัน โดยในรุ่นที่เป็นหนังสีดำ Classic Heavy Grain จะมีสายสะพายลายทางและรายละเอียดของซับในหรือไลนิ่งสีสันสดใสในสไตล์ Paul Smith มาเป็นส่วนประกอบ และในรุ่นที่เป็นกระเป๋าหนังลูกวัวเรียบก็นำเอาการใช้คัลเลอร์บล็อคหรือการตัดกันของสีสันที่แตกต่างมาสร้างความโดดเด่นให้กับกระเป๋า

Luxury product featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator
Luxury product featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

การร่วมมือในครั้งนี้ยังเป็นการยึดมั่นในพันธสัญญาของการพัฒนาแบบยั่งยืนทั้งจาก Mulberry ในปรัชญาเรื่อง “Made To Last” และ Paul Smith กับ “Path To Sustainability” ซึ่งกระเป๋าในคอลเลคชั่นนี้ถูกผลิตภายในสหราชอาณาจักร ณ โรงงานที่มีความเป็นกลางทางคาร์บอนของ Mulberry ในเมืองซอมเมอร์เซตที่ยังคงเป็นหนึ่งในโรงงานหลักของแบรนด์ และวัสดุที่ใช้ยังเป็นหนังที่มีความเป็นกลางทางคาร์บอน ซึ่งเป็นมาตรฐานที่ Mulberry ยึดถือในการผลิตกระเป๋ามาตั้งแต่ปี ค.ศ. 2022 ที่ได้รับการรับรองด้วยมาตรฐานด้านสิ่งแวดล้อมสูงสุดระดับ Gold โดย Leather Working Group ซึ่งเป็นองค์กรกลางที่เกี่ยวกับผลิตภัณฑ์เครื่องหนังที่มุ่งยกระดับการใช้หนังอย่างมีความรับผิดชอบเพื่ออนาคตที่ยั่งยืนอีกด้วย

Luxury product featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

บทความที่เกี่ยวข้อง: Top Five Bag Releases for Urban Warriors


The two British luxury brands have joined forces to showcase British savoir-faire through updated versions of the iconic Antony bag.

Words: LuxuoTH

In their first-ever collaboration, legendary British brands Mulberry and Paul Smith have created a capsule collection featuring 10 exclusive bags that embody Mulberry’s leathercraft mastery and the design creativity of Paul Smith. It is a collaboration that highlights British creativity, craftsmanship and elegance.

The collection’s starting point is Mulberry’s Antony bag, a timeless classic first introduced as a men’s everyday bag. With its signature Postman’s Lock hardware, visually striking and also functional, the bag became popular with both men and women, a highly coveted unisex item. For this collection, the Antony has been updated by integrating the design ethos of Paul Smith, known for its signature colorful stripes. Alongside three sizes of the timeless design, the collection includes two brand-new silhouettes: the Antony Clip and the Antony Tote. All are available in classic black heavy grain leather with striped webbing straps and a pop color lining, or smooth calf’s leather with a bold color-blocking theme incorporating Paul Smith’s recently introduced Shadow Stripe motif.

The collaboration is reflective of both brands’ commitment to sustainability, embodied in Mulberry’s “Made to Last” ethos and Paul Smith’s “Path to Sustainability” manifesto. Every piece in the collection is produced in the UK at Mulberry’s carbon-neutral Somerset factories. Each piece is crafted from carbon-neutral leather, a requirement across all Mulberry bags since 2022, and is certified to the highest Gold standard by the Leather Working Group, a non-profit organization dedicated to designing certification standards for responsible and sustainable leather production.

See also: Top Five Bag Releases for Urban Warriors

Get Exclusive Connections with LUXUO Thailand
Join us today
Connect!
Close
Join us for exclusive access to Luxuo Thailand's contents and events
Subscribe
close-image