Tiffany & Co. Presents the Tiffany Knot, An Ode to New York City

Share this article

รายละเอียดที่ซับซ้อนที่แฝงอยู่ในรูปทรงอันเรียบง่ายของคอลเลคชั่น Tiffany Knot
บทความ:
โจเซฟ โลว์

[ English ]

ผลงานจิวเวลรี่คอลเลคชั่นล่าสุดของ Tiffany & Co. ชื่อ Tiffany Knot เป็นการสดุดีแบบแผนในทางสถาปัตยกรรมของนิวยอร์คที่มีความแกร่งซ่อนอยู่ในความสง่างาม รายละเอียดที่เป็นแรงบันดาลใจหลักของคอลเลคชั่น Tiffany Knot ก็คือลวดตาข่ายถักซึ่งพบเห็นได้บ่อยครั้งตามถนนหนทางที่นิวยอร์ค และสามารถเปรียบเปรยได้ถึงความสัมพันธ์ระหว่างมนุษย์ที่เชื่อมโยงหากันไปมา โดยเฉพาะอย่างยิ่งในเมืองใหญ่ระดับมหานครอย่างเช่นนิวยอร์คนี้

Luxury jewellery featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

พละกำลังและบุคลิกภาพของนิวยอร์คได้รับการถ่ายทอดผ่านทางจิวเวลรี่รูปแบบต่างๆ ที่ประกอบกันเป็นคอลเลคชั่น Tiffany Knot ไม่ว่าจะเป็นกำไล แหวน สร้อยคอ จี้หรือต่างหู แต่ละชิ้นผลิตด้วยเยลโลว์โกลด์หรือโรสโกลด์ 18 กะรัต และบ้างก็มีการประดับเพชรในรูปแบบพาเว่อย่างตระการตา จนเป็นการเปลี่ยนสถานะของลวดตาข่ายถักที่เป็นเครื่องมือในเชิงอุตสาหกรรมให้กลายเป็นเครื่องประดับที่มีความสง่างามแบบแข็งแกร่งได้เช่นนี้

ทางตัวแบรนด์ Tiffany & Co. เองเผยว่า “การที่ใครสักคนหนึ่งจะประสบความสำเร็จที่นิวยอร์คได้นั้น เขาจะต้องเป็นคนที่เข้าใจถึงแก่นแท้ของตนเอง ทั้งยังจะต้องเป็นคนที่มีจิตใจแน่วแน่ในระดับหนึ่ง และนี่เองเป็นจิตวิญญาณที่อยู่เบื้องหลังคอลเลคชั่น Tiffany Knot ที่สะท้อนถึงมาตรฐานในระดับสูงของเราในการพัฒนานวัตกรรมและงานฝีมืออย่างต่อเนื่อง โดยยังคงไว้ซึ่งรูปลักษณ์ที่ชัดเจนและสัดส่วนที่ลงตัว”

Luxury jewellery featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator
Luxury jewellery featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

ผลงานชิ้นเอกของคอลเลคชั่นนี้เป็นสร้อยคอโช๊คเกอร์แบบพันสองรอบที่ประดับเพชรด้วยมือกว่า 300 เม็ด หรือหากเป็นกำไลก็จะมีการออกแบบให้ปมที่พันกันของทองนั้นบดบังบานพับเอาไว้จนดูราวกับว่าทองทั้งเส้นนั้นเป็นวงที่ต่อเนื่องกันอย่างไม่สามารถหาจุดเริ่มต้นหรือจุดสิ้นสุดได้ จึงนับเป็นอีกครั้งหนึ่งที่เราได้เห็นความเชี่ยวชาญและความคิดสร้างสรรค์ของแบรนด์จิวเวลรี่ซึ่งเป็นที่รักของผู้ซื้อทั้งหญิงและชายแบรนด์นี้

Luxury jewellery featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

บทความที่เกี่ยวข้อง: The Openworked Mastery at Audemars Piguet


Taking inspirations from “chain link”, the new fine jewellery collection simple yet sophisticated.

Words: Joseph Low

Tiffany & Co. has unveiled its latest fine jewellery collection, which pays homage to the architectural codes of New York. The Tiffany Knot collection is elegant but with a tinge of ruggedness — just the Big Apple. Inspiring this array of jewellery is the idea of “chain link”, a motif commonly seen on the city’s street. Metaphorically, it also represents the interconnectedness of human relationships, especially in a highly cosmopolitan city like New York.

The energy and character of New York are encapsulated through the array of designs that comprised the collection such as the bracelets, rings, necklaces, pendants and earrings. Cast in 18-carat yellow or rose gold, some of these beautiful creations also feature dazzling pavé diamonds.

The Tiffany Knot designs are handcrafted from castings and the curved and twisted metals, together with the precious stones, ultimately transforms the industrial chain-links into a statement of raw elegance. “Mastering the art of ‘making it’ in New York demands a strong sense of self and a certain state of mind. This is the spirit behind Tiffany Knot,” the brand said in a news release.

The hero piece of this collection is undoubtedly the double-wrap choker that is hand set with over 300 diamonds. While on the bracelets, the gold knot conceals the clasp such that it resembles a continuous loop with no discerning start or end.

“Tiffany Knot reflects the exacting standards that drive the House’s constant search for innovations in craftsmanship, rigour of form and precision of proportions,” the brand continued. Employing both smooth forms and sharp ends, the artisans exemplify the excellent know-how and creative ingenuity of the storied jewellery house loved by generations of men and women.

Luxury jewellery featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator
Luxury jewellery featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

See also: The Openworked Mastery at Audemars Piguet

Get Exclusive Connections with LUXUO Thailand
Join us today
Connect!
Close
Join us for exclusive access to Luxuo Thailand's contents and events
Subscribe
close-image