Thailand’s Top Beauty Influencer According to Big Data

Share this article

How much do likes and shares matter? Wisesight uses Big Data to determine who will be Thailand’s Top Beauty Influencer in 2019.
Words: Angie Thien

[ภาษาไทยกรุณาอ่านด้านล่าง]

It’s 2019, and there is no denying the power of influencers. Wisesight, the largest social media analytics and consulting company in Thailand ranks the country’s top trends and influencers every year at the Thailand Zocial Awards. Using big data, they formed an influencer metric to rank the popularity of industry names in eleven categories that include Fashion and Beauty, Lifestyle, Gaming, Travel and Finance. The influencer metric measures total number of followers across all social media platforms, interaction of those followers, shares, and sentiment (how fans generally feel towards that particular influencer). Here are this year’s finalist for the Beauty & Fashion category.

Influencer Metric from Zocial Media Awards

Nune Noppaluck Kulthawatchai (นุ่น นพลักษณ์ กุลธวัชชัย)

Nune Noppaluck, who goes by the name of NOBLUK on her social media sites is a straight-talking beauty guru. Her biggest social outlet is YouTube, where she vlogs and reviews beauty products for her 563K subscribers.

Mint Mintchyy (มิ้น Mintchyy)

Petite Mint Mintchyy was an international school student who watched veteran beauty influencer Michelle Phan on YouTube before breaking out to create her own tutorial videos. She now has 845K subscribers on her youtube channel.


Achita Siripinyanond (อาชิ-อาชิตา ศิริภิญญานนท์)

Known ther fans as “Chi”, this university student turned YouTuber talks to her 1.1 Million subscribers about makeup and fashion on her channel Archita Station. She has also launched her own makeup brand (Archita Brand).

In Analysis:

NOBLUK won this category in 2018 against Pearypie and Mayy R. Although she had less followers than Mayy R, her subscribers were more active in engaging with her posts and videos. This shows the power of maintaining a loyal target audience. Finally, it should be noted that while the category is both Beauty and Fashion, beauty is taking the lead as no pure fashion influencer is listed as a finalist.

The winner will be announced at Thailand Zocial Awards on 28 February 2019.


See Also: Chanel Debuts its First Makeup Line for Men, Boy de Chanel
Chanel reveals its first makeup line for Men, with Boy de Chanel and redefines the norms of masculinity

ใครจะได้เป็น Top Beauty Influencer แห่งประเทศไทยในปี 2019 นี้?

ในปี 2019 นี้คงไม่มีใครกล้าเถียงแล้วว่า Influencer มีพลังขนาดไหนในสังคมออนไลน์ Wisesight – บริษัทโซเชียลมีเดียแอนะลิติกส์และบริษัทที่ปรึกษาที่ใหญ่ที่สุดในประเทศไทยได้จัดอันดับเทรนด์และ Influencer ที่ได้รับความนิยมสูงสุดทุกปีในงาน Thailand Zocial Awards โดย Influencer จะถูกจัดอันดับด้วยจำนวนผู้ติดตาม จำนวนอินเทอแรคชั่น จำนวนการแชร์ และความคิดเห็นต่าง ๆ และรายชื่อต่อไปนี้คือผู้เข้าชิงสำหรับหมวด Beauty & Fashion

Influencer Metric from Zocial Media Awards

นุ่น นพลักษณ์ กุลธวัชชัย

นุ่น นพลักษณ์ กุลธวัชชัย มาพร้อมกับยูสเซอร์เนม “NOBLUK” บนโซเชียลมีเดียของเธอ เป็นบิวตี้กูรูชื่อดังโดยคลังผลงานที่มีผลงานของเธอมากที่สุดนั้นอยู่บนยูทูปซึ่งเป็นที่ที่เธอทำบล็อกวิดีโอและรีวิวสินค้าด้านความสวยความงามต่าง ๆ สำหรับผู้ติดตามกว่า 563,000 คนของเธอ

Mint Mintchyy (มิ้น Mintchyy)

Petite Mint Mintchyy เป็นนักเรียนอินเตอร์ผู้มีแรงบันดาลใจจากการดูบิวตี้ยูทูปเบอร์ชื่อดังอย่าง Michelle Phan ก่อนที่เธอจะเริ่มทำวิดีโอเป็นของตนเอง ตอนนี้เธอมีผู้ติดตามกว่า 845,000 คนบนแชนแนลยูทูปของเธอ

อาชิ-อาชิตา ศิริภิญญานนท์

เธอเป็นที่รู้จักในหมู่แฟน ๆ ในชื่อว่า “ชิ” นักศึกษาผู้ผันตัวเองมาเป็นยูทูปเบอร์คนนี้มีผู้ติดตามสูงถึง 1.1 ล้านคน โดยเนื้อหาที่เธอทำก็จะเกี่ยวข้องกับเมคอัพและแฟชั่นบนแชนแนลของเธอ: Archita Station นอกจากนั้นเธอยังได้สร้างแบรนด์ของเธอเองในชื่อ Archita Brand อีกด้วย

การวิเคราะห์:

NOBLUK ชนะ Pearypie และ Mayy R ในหมวดนี้เมื่อปี 2018 แม้ว่าเธอจะมีผู้ติดตามน้อยกว่า Mayy R แต่ผู้ติดตามของเธอมีความแอคทีฟในแชนแนลของเธอทั้งในโพสต์และในวิดีโอมากกว่าอย่างเห็นได้ชัด นี่เป็นการแสดงให้เห็นว่าการมีผู้ติดตามที่ซื่อสัตย์เป็นอะไรที่สำคัญมาก สุดท้ายนี้ต้องย้ำกันอีกทีว่าแม้ว่าหมวดนี้จะชื่อ Beauty and Fashion แต่เราจะเห็นได้ว่า Beauty มาแรงกว่ามาก ทั้งนี้เป็นเพราะว่าไม่มี Influencer จากด้าน Fashion 100% คนไหนที่ถูกคัดเลือกเข้ารอบชิงเลยนั่นเอง


See Also: Chanel Debuts its First Makeup Line for Men, Boy de Chanel
Chanel reveals its first makeup line for Men, with Boy de Chanel and redefines the norms of masculinity

Get Exclusive Connections with LUXUO Thailand
Join us today
Connect!
Close
Join us for exclusive access to Luxuo Thailand's contents and events
Subscribe
close-image