Supercar Capsule Puts Your Prized Possession In Centre Stage

Share this article

บริษัทออกแบบสัญชาติอิตาเลียน Supercar Capsule โชว์ไอเดียสุดว้าวสำหรับคนรักรถ
บทความ
: LuxuoTH

[ English ]

Supercar Capsule เป็นบริษัทสัญชาติอิตาเลียนในเครือ ASZarchitetti Group ซึ่งมีผลงานออกแบบพื้นที่เชิงพาณิชย์และที่พักอาศัยผ่านบริษัทลูกรวมกว่า 400 โครงการในยุโรป ตะวันออกกลางและเอเชียตลอดระยะเวลา 20 ปีที่ผ่านมา สำหรับ Supercar Capsule เองซึ่งมีสำนักงานตั้งอยู่ที่ฟลอเรนซ์และดูไบนั้นก็มีเป้าหมายในการดำเนินธุรกิจที่ชัดเจนมาก นั่นก็คือการทำให้คุณได้ชื่นชมความงามของรถคุณแม้ในยามที่ไม่ได้ขับออกไปที่ใดนั่นเอง

Luxury design featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator
Luxury design featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

จากเดิมที่คุณจอดรถไว้ในโรงรถก็เปลี่ยนมาเป็นการจอดในห้องโชว์พิเศษซึ่งมีการตกแต่งภายในที่เสริมรับกับดีไซน์หรือสีของรถ ตลอดจนมีการจัดระบบไฟเป็นอย่างดีเพื่อความอลังการราวกับเป็นโชว์รูมจริง เวลาเพื่อนฝูงหรือใครมาเยือนที่บ้านแล้วได้เห็นก็จะต้องร้องว้าวไปตามๆ กัน

Luxury design featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

Supercar Capsule มีการออกแบบพื้นฐานอยู่ 3-4 แบบเพื่อให้เหมาะสมกับความต้องการ ขนาดและข้อจำกัดของพื้นที่ โดยลูกค้าอาจเลือกสร้างห้องจอดรถให้เป็นส่วนเชื่อมต่อกับพื้นที่พักอาศัยเพื่อที่คุณเองจะได้อยู่ใกล้ชิดกับรถสุดรัก หรือถ้าอยากให้โดดเด่นอยู่นอกอาคารและมีพื้นที่ว่างในสวนก็สามารถสร้างเป็นห้องกระจกแบบชั้นเดียวหรือสองชั้นกันไปเลย  

Luxury design featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator
Luxury design featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

แม้ว่าคอนเซปท์ดังกล่าวจะคิดมาโดยมีซูเปอร์คาร์เป็นตัวชูโรง แต่เราก็เชื่อว่าดีไซน์เช่นนี้สามารถนำมาประยุกต์ใช้กับรถคลาสสิกหรือรถอะไรก็ได้ที่มีคุณค่าต่อจิตใจของผู้ครอบครอง และเราก็ต้องขอชื่นชม Supercar Capsule สำหรับสุดยอดไอเดียที่สร้างแรงบันดาลใจให้กับคนรักรถทั่วโลกได้เป็นอย่างดีเช่นนี้

บทความที่เกี่ยวข้อง: Personalised Wall Decorations from Mapiful of Stockholm


The concept should resonate with those who wish to go the extra mile of having a private supercar showroom at home.

Words: LuxuoTH

Based in Florence and Dubai, Supercar Capsule is an Italian company backed by another Italian consultancy firm ASZarchitetti Group with 20 years of experience and collectively more than 400 luxury retail, commercial and residential projects in Europe, the Middle East and Asia to their credit. Their promise is simple: “You can enjoy the beauty of your car even when you don’t hit the road!”

The idea is to have, instead of a traditional garage, a dedicated space that is quite integrated into the living space of the house so the cars can be admired at all times by the owners and their visitors. It is also an opportunity to further accentuate the aesthetics of the car with customised finishes and lighting.

Supercar Capsule proposes different solutions for different scenarios to match needs, size and property constraints. Starting from predefined configurations, customers can build an exhibition box that is merged with the interior space of the house. If there is unused space in the garden, a detached box can be constructed independently from the house for a more sculptural approach to showcasing. The firm offers the option of a mechanised tower as well to optimise space usage while enhancing the exposition.

While the concept centres around supercars, we believe it should apply to any prized vehicle because it is dear to your heart. Two thumbs up to the Supercar Capsule team for such an inspirational idea.

Luxury design featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

See also: Personalised Wall Decorations from Mapiful of Stockholm

Get Exclusive Connections with LUXUO Thailand
Join us today
Connect!
Close
Join us for exclusive access to Luxuo Thailand's contents and events
Subscribe
close-image