North Pole Igloo Adventure Stay for USD 100,000 Per Person

เที่ยวแอดเวนเจอร์สุดหรู นอนกระท่อมอิกลูที่ขั้วโลกเหนือ
บทความ: โจนาธาน โฮ

[ English ]

การท่องเที่ยวสไตล์แอดเวนเจอร์กำลังเติบโตแบบพุ่งพรวดเพราะนักท่องเที่ยวกระเป๋าหนักยินดีจ่ายเพื่อประสบการณ์การท่องเที่ยวสุดหรูอย่างที่แพงจนนักท่องเที่ยวส่วนใหญ่สู้ไม่ไหว อย่างการนอนกระท่อมอิกลูที่ขั้วโลกเหนือในราคาท่านละ 100,000 ดอลลาร์

ขั้วโลกเหนือจัดเป็นสถานที่ท่องเที่ยวสุดพิเศษด้วยสภาพที่ไม่เอื้อต่อการอยู่อาศัย เดิมทีนี่คือถิ่นของนักผจญภัย นักสำรวจและนักเคลื่อนไหวด้านสภาพภูมิอากาศ แต่ตอนนี้ก็กำลังจะมีกระท่อมอิกลูที่อาจจะทำให้บุคคลทั่วไป (แต่กระเป๋าหนัก) ได้พักแรมที่ขั้วโลกเหนือได้นานถึง 5 คืน

กระท่อมอิกลูที่ขั้วโลกเหนือคือความใฝ่ฝันของยานน์ ฮองกาเนน ผู้ก่อตั้งและผู้บริหาร Luxury Action ซึ่งเป็นบริษัทท่องเที่ยวระดับไฮเอนด์ ตอนแรกฮองกาเนนมีไอเดียที่จะสื่อสารให้แขกเข้าใจว่าระดับอุณหภูมิที่สูงขึ้นส่งผลต่อสิ่งมีชีวิตและสภาพแวดล้อมบริเวณขั้วโลกเหนืออย่างไร จากนั้นก็ตระหนักว่าวิธีที่ดีที่สุดคือการเปิดโอกาสให้แขกได้สัมผัสด้วยตัวเอง

มีกระท่อมอิกลูผนังกระจกที่มีระบบทำความร้อนอยู่ทั้งหมด 10 หลัง ซึ่งแขกที่มาเยือนขั้วโลกเหนือสามารถเลือกหลังที่พอใจได้ รับรองว่าการนอนดูดาวและแสงเหนือจะต้องเป็นประสบการณ์ครั้งหนึ่งในชีวิตที่ทำให้คุณเห็นคุณค่าของชีวิตมากขึ้นอย่างแน่นอน ในช่วงกลางวัน ไกด์ผู้มีประสบการณ์จะพาชมสภาพภูมิประเทศโดยรอบ โดยมักจะเป็นธารน้ำแข็งในหมู่เกาะสวาลบาร์ด (แต่จะเปลี่ยนตำแหน่งกระท่อมตามสภาพความปลอดภัยและสภาพอากาศ) ซึ่งคุณจะพบทั้งชนพื้นเมืองและนักวิทยาศาสตร์ที่ทำงานในบริเวณดังกล่าว หวังว่าสภาพภูมิอากาศจะไม่เลวร้ายลงจนถึงจุดที่สิ่งมีชีวิตบริเวณขั้วโลกเหนืออย่างแมวน้ำ หมี นกและสัตว์ป่าอื่นๆ จะกลายเป็นสิ่งที่พบเห็นได้ยากเหลือเกินก็แล้วกัน

โรงแรมสไตล์กระท่อมอิกลูจะเปิดให้บริการที่ขั้วโลกเหนือเฉพาะในเดือนเมษายนและเมื่อมีคนจองเท่านั้น เพราะเป็นเพียงเดือนเดียวในรอบปีที่คุณจะเดินทางได้อย่างปลอดภัย


North Pole Igloo Adventure Stay for USD 100,000 Per Person

Words: Jonathan Ho

Adventure tourism are enjoying exponential growth rates thanks to high net worth individuals willing to pay for experiential luxuries which by virtue of cost, eliminate most of the mass market tourists. We broach a new frontier in luxury adventure experiences: a USD 100,000 per person igloo-themed hotel set to open at the North Pole.

By virtue of its inhospitable nature, the North Pole is still one of the most exclusive travel destinations on the planet. The North Pole has been the purview of adventurers, explorers or climate activists. Now, North Pole Igloos offers civilians (albeit high net worth individuals) the chance to spend up to five-nights there.

North Pole Igloos are a dream of Janne Honkanen, founder and chief executive of Luxury Action, a high-end travel company. Honkanen initially had the idea of communicating how climate rise affects arctic life and environment and then quickly realised that the best way to do it, was for guests to experience it themselves.

Guests to North Pole Igloos can pick any one of 10 heated glass-walled igloos, letting the stars and the northern lights fill the ceiling of your room will likely be one of the more life-affirming experiences in your life-time. By day, experienced guides will take you around the frigid landscape, typically Svalbard’s glacier (but the heated Igloos will move according to safety and weather conditions) where you will meet the indigenous people and the scientists who work in the area. Hopefully, the climate hasn’t deteriorated to point where arctic life like seals, polar bears, arctic birds and other wildlife becoming exceedingly rare to spot.

North Pole Igloos Hotel is open at North Pole on request in April only because it is the only month when in a year you can travel safely.