Laidback Retreat in Laung Prabang at La Résidence Phou Vao

Share this article

พักผ่อนท่ามกลางขุนเขาและชื่นชมเมืองมรดกโลกอันงดงามในช่วงเทศกาลออกพรรษาที่หลวงพระบาง
บทความ:
LuxuoTH ภาพ: La Résidence Phou Vao

[ English ]

หลวงพระบาง นครทางเหนือของประเทศลาว คือ หนึ่งในสถานที่ท่องเที่ยวที่โด่งดังในหมู่นักท่องเที่ยวไม่เว้นแม้แต่ชาวไทยเรา ด้วยทำเลที่ตั้งที่อยู่บริเวณริมแม่น้ำโขงและแม่น้ำคานที่ไหลมาบรรจบกันจึงมีทัศนียภาพทางธรรมชาติที่สวยงาม อีกทั้งยังมีคุณค่าทางวัฒนธรรมในแง่ของการอนุรักษ์สถาปัตยกรรมและโบราณสถานได้เป็นอย่างดีจนได้ขึ้นทะเบียนเป็นเมืองมรดกโลกโดย UNESCO ในปี ค.ศ. 1995 นอกจากนี้ยังมีวิถีความเป็นอยู่และวัฒนธรรมทางศาสนาที่งดงามโดยเฉพาะศาสนาพุทธซึ่งใกล้เคียงกับบ้านเราด้วยเช่นกัน ซึ่งก็ปฏิเสธไม่ได้ว่ามนต์เสน่ห์ของเมืองมรดกโลกแห่งนี้ทำให้เราต้องกลับไปเยี่ยมเยือนไม่ต่ำกว่าหนึ่งครั้งอย่างแน่นอน

Luxury travel featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

La Résidence Phou Vao ในเครือ Belmond ซึ่งอยู่ห่างจากสนามบินนานาชาติหลวงพระบางและตัวเมืองด้วยระยะทางขับรถเพียง 12 และ 15 นาทีตามลำดับ เป็นอีกหนึ่งทางเลือกสำหรับผู้ที่ต้องการดื่มด่ำกับอากาศบริสุทธิ์ที่โอบล้อมคุณด้วยธรรมชาติอันเขียวขจี อีกทั้งที่ตั้งของโรงแรมก็อยู่ไม่ไกลจากน้ำตกตาดกวางสีที่สวยงามที่สุดของหลวงพระบางอีกด้วย La Résidence Phou Vao ยังมีบริการการดูแลสุขภาพแบบองค์รวมที่ไม่เพียงให้คุณได้พักผ่อนด้วยห้องพักระดับสวีทที่เงียบสงบ มีบริการดูแลผิวพรรณและปรับสมดุลร่างกายที่ Mekong Spa ซึ่งเป็นสปาระดับหรูที่ได้รับรางวัลมากมายและยังมีบริการมื้ออาหารคุณภาพจากห้องอาหาร Tum Nan ที่ไฮไลท์อาหารพื้นเมืองที่ปรุงแต่งจากวัตถุดิบชั้นเยี่ยม

Luxury travel featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

โดยในโอกาสพิเศษช่วงปลายเดือนตุลาคมนี้ซึ่งตรงกับวันออกพรรษาที่นับเป็นอีกหนึ่งวันสำคัญทางศาสนาพุทธ La Résidence Phou Vao หลวงพระบาง เตรียมความประทับใจให้กับแขกที่พักด้วยแพ็คเกจพิเศษ The Immerse & Rejuvenate Package สามวันสองคืนที่คุณจะได้ทั้งพักผ่อนและเพลิดเพลินกับกิจกรรมต่างๆ ไม่ว่าจะเป็นกิจกรรมทางด้านปรับสมดุลร่างกายกับสถาบันโยคะชื่อดังแบบเอ็กซ์คลูซีฟ โปรแกรมผ่อนคลายความตึงเครียดและเมื่อยล้าด้วยสปาจาก Mekong Spa และเมนูที่รังสรรค์ขึ้นพิเศษที่สำหรับเทศกาลออกพรรษาที่ห้องอาหาร Tum Nan รวมถึงประสบการณ์ทางด้านวัฒนธรรมที่ทางโรงแรมได้จัดเตรียมไว้ให้ ข้อมูลเพิ่มเติมกรุณาดูที่เว็บไซท์ของทางโรงแรมโดยตรง

Luxury travel featured by Luxuo Thailand -- The Luxury Lifestyle Curator

บทความที่เกี่ยวข้อง: Lijiang Luxury Escape Experience at Amandayan


The hotel is an ideal base for exploring the natural and cultural charm of Luang Prabang, a UNESCO World Heritage Site.

Words: LuxuoTH Photo: La Résidence Phou Vao

The northern Lao city of Luang Prabang is a renowned destination among travelers, including those from Thailand. Located where the Mekong meets Nam Khan River, Luang Prabang is a city of great natural beauty and a UNESCO World Heritage Site since 1995. Well-preserved architecture, traditional ways of life and Buddhism-influenced culture are all part its charm. Not surprisingly, those who have experienced the city long to go back.

La Résidence Phou Vao, a Belmond hotel just 12 minutes by car from Luang Prabang International Airport and 15 minutes from the center of town, is an attractive choice for travelers seeking fresh air and green spaces. The picturesque Kuang Si Falls are just a short distance away – another plus for nature lovers. Along with its location, the hotel is in every way conducive to having a holistic, health-promoting stay. The suite-style accommodation is designed for peaceful relaxation, while the award-winning Mekong Spa offers luxurious pampering treatments for the mind and body. Tam Nan restaurant is just as delightful, serving local dishes crafted from the finest ingredients.

This year, the end of Buddhist Lent falls in late October. To mark this important occasion, La Résidence Phou Vao offers a three-night Immerse & Rejuvenate package. Designed to make your holiday joyful and relaxing, the package includes daily yoga sessions, treatments at Mekong Spa, meals at Tam Nan restaurant, as well as cultural immersion activities. More information about the package is available on the hotel’s website.

See also: Lijiang Luxury Escape Experience at Amandayan

Get Exclusive Connections with LUXUO Thailand
Join us today
Connect!
Close
Join us for exclusive access to Luxuo Thailand's contents and events
Subscribe
close-image