Chance to Spend a Night at Juliet’s Verona House

Share this article

Airbnb เปิดบ้านจูเลียตที่เวโรน่าให้คู่รักผู้โชคดีได้ค้างหนึ่งคืนในวันวาเลนไทน์นี้
บทความ: LuxuoTH

[ English ]

พอได้รับข่าวนี้มาก็ต้องอ่านอีกครั้งให้ชัดๆ ว่าเราไม่ได้เข้าใจผิดก่อนที่จะมาบอกต่อว่า Airbnb ใช้แผนเด็ดเรียกเสียงฮือฮาช่วงก่อนวันวาเลนไทน์ด้วยการเปิดโอกาสให้ผู้คนจากกว่า 20 ประเทศทั่วโลกรวมทั้งประเทศไทยได้ร่วมลุ้นโอกาสในการค้างคืนที่บ้านของจูเลียตในเมืองเวโรน่าในวันวาเลนไทน์ที่จะถึงนี้

บ้านแห่งนี้มีชื่อจริงว่า Casa di Giulietta ตัวอาคารสร้างตั้งแต่สมัยศตวรรษที่ 13 ในแต่ละปีมีผู้คนจำนวนหลายล้านมาเยือนบ้างหลังนี้เพียงเพื่อจะได้เห็นระเบียงซึ่งเชื่อกันว่าเป็นอันเดียวกันกับที่เชคสเปียร์บอกเล่าถึงในเรื่องโรมิโอแอนด์จูเลียต ปัจจุบันบ้านหลังนี้เป็นพิพิธภัณฑ์และไม่ได้เปิดให้ใครได้เข้ามาค้างแรม แต่หากคุณเป็นผู้โชคดี ได้รับการคัดเลือกจากการประกวดก็จะได้พาคนรักมาพักที่บ้านหลังนี้ในวาเลนไทน์ ได้นอนบนเตียงจริงที่ใช้ในการถ่ายภาพยนตร์เรื่อง Romeo and Juliet เวอร์ชั่นปี ค.ศ. 1968 ได้ทานดินเนอร์ใต้แสงเทียนโดยฝีมือเชฟระดับมิชลินสตาร์ จิอานคาร์โล แปร์เบลลินี และได้ช่วยสมาชิกของ Juliet Club ตอบจดหมายที่ผู้คนทั่วโลกเขียนมาถึงจูเลียตด้วย มูลค่าของประสบการณ์สุดพิเศษในครั้งนี้อยู่ที่ประมาณ 4,000 ดอลลาร์สหรัฐ แต่ค่าของความโรแมนติกนั้นคงเกินกว่าจะประเมินได้

การประกวดนี้เปิดกว้างสำหรับทุกคนที่มีอายุ 18 ปีขึ้นไป และอาศัยอยู่ในประเทศที่กำหนดซึ่งรวมถึงประเทศไทย เพียงเข้าไปยังหน้าเว็บนี้เพื่อลงทะเบียนแล้วบอกเล่าให้ Airbnb ฟังเกี่ยวกับเรื่องราวความรักของคุณและเหตุที่คุณเป็นแขกที่เหมาะสมที่สุดที่จะได้ไปค้างแรมที่บ้านของจูเลียตในครั้งนี้ หมดเขตการสมัครเข้าประกวด เวลา 23.59 น. ตามเวลามาตรฐานของชายฝั่งด้านตะวันออกของสหรัฐอเมริกาในวันที่ 2 กุมภาพันธ์ (เทียบเท่า 11.59 น. ของวันที่ 3 กุมภาพันธ์ตามเวลาในประเทศไทย) Airbnb จะตัดสินใจเลือกผู้ชนะในวันที่ 7 กุมภาพันธ์และแจ้งให้ผู้ชนะทราบทางอีเมลหรือโทรศัพท์ภายในหนึ่งวันปฏิทิน อ่านกฎการประกวดโดยละเอียดได้ที่นี่

เมื่อดูเวลาแล้วก็รู้สึกว่ากระชั้นอยู่ แต่เราเองก็เพิ่งจะได้รับข่าวนี้มาก่อนตรุษจีนแค่ไม่กี่วัน เอาเป็นว่าถ้าคุณเป็นผู้โชคดีชนะการประกวดก็ไม่ต้องห่วงเรื่องตั๋วเครื่องบินแต่อย่างใด เพราะว่าทาง Airbnb จะจัดตั๋วเครื่องบินไป-กลับชั้นประหยัดให้กับผู้ชนะที่มีถิ่นพำนักอยู่นอกประเทศอิตาลีด้วย (แต่ไม่ได้ระบุสายการบินแต่อย่างใด) เอาเป็นว่าคุณเขียนจดหมายอย่างไรก็ได้ให้จดหมายของคุณเป็นฉบับที่โดนใจกรรมการก่อนแล้วกัน เรื่องตั๋วเครื่องบินเรื่องเล็ก


บทความที่เกี่ยวข้อง: L’Astelle: A Thai Couture Brand with Growing International Clientele


Airbnb is giving one couple an experience of a lifetime at this romantic destination.

Words: LuxuoTH

We had to read the e-mail once again to make sure that we got everything right. So Airbnb is creating some buzz ahead of the Valentine’s Day. If you and your loved one can afford to be away from your work or business around 14 February, you may want to enter into this contest and win the chance to spend a night at the famed Juliet’s house in Verona, Italy. 

Formally known as Casa di Giulietta, this 13th century landmark is visited each year by millions of tourists because it has the balcony that is believed to be the one described by Shakespeare in Romeo & Juliet. The house is presently a museum and not open for accommodation on a normal basis. The winner and his or her partner will have this opportunity of a lifetime to not only to stay in Juliet’s house but also to sleep in the original bed used in the 1968 version of Romeo and Juliet movie, to enjoy a candlelit dinner by Michelin star chef Giancarlo Perbellini, and, to help Juliet Club answer some of the letters addressed to Juliet. The value of this stay, in monetary term, is approximately USD 4,000, but the romance value far exceeds that, as you can imagine.

The contest is open to individuals aged 18 years and above who are residents of 20+ countries including Thailand. To enter into the contest, you must complete the registration form and tell Airbnb about your love story and why you are the perfect guest for Juliet. You need to do so here by 23:59 of Eastern Standard Time on 2 February 2020 (11:59 of Thai time on 3 February 2020). Winner will be selected by 7 February and notified within one calendar day by the provided e-mail address or phone number. For detailed rules of this Airbnb contest, click here.

Timing is a little bit tight, considering that the stay is for 14 February, but we really did not learn about this until a few days before Chinese New Year. For what it is worth, winners who are outside of Italy will also be handed a return economy class ticket of an unspecified airline to make the travel arrangements more convenient.


See also: L’Astelle: A Thai Couture Brand with Growing International Clientele

Get Exclusive Connections with LUXUO Thailand
Join us today
Connect!
Close
Join us for exclusive access to Luxuo Thailand's contents and events
Subscribe
close-image